Egy kis légvár történelem (I. rész)


 
 
 
 
 
 

 Egy kis légvár történelem (I. rész)


Az első légvárat 1959-ben tervezte John Scurlock a louisianai Shreveportban. Épp felfújható menedékeket tanulmányozott állami megbízásból, amikor észrevette, hogy fia mennyire élvezi a rajtuk való ugrálást.
 Elektromérnök volt, aki imádta a fizikát. Scurlok úttörő volt a felfújható dómok, sátrak és jelzések világában. Legnagyobb sikere a felfújható biztonsági matrac volt, melyet tűzeseteknél és épületekből való mentéseknél használnak, hogy elkapja a magasból leugró embereket.

  Az első „űrséta” készítő vállalkozása New Orleansban jött létre egy elhagyatott raktárban és a kezdetleges légvárak mellett matracokat is gyártott. Felesége, Frances indította be az első felfújható eszközöket bérbeadó vállalkozást 1966-ban, és 1976-ban egy egyedi épületet építettek a gyártáshoz és bérbeadáshoz. A piacuk a gyerekzsúrok, iskolai rendezvények, és céges piknikek voltak, bár az akkori légvárak még nem rendelkeztek olyan zárt térrel, mint a mai változatok, ettől még kellő képp biztonságosak és élvezetesek voltak.

 Fiuk, Frank Scurlock egész Amerikára kiterjesztette a bérbeadást az eredeti márkanevek alatt, ami ekkor a Space Walk (űrséta) és az Inflatable Zoo (felfújható állatkert) voltak. Szintén ő alapította meg az első beltéri felfújható játékokkal, légvárakal felszerelt parkot, 1986-ban a Hálaadás napján, aminek a Fun Factory (élménygyár) nevet adta.
 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com