A várva várt döntő


 
 
 
 
 
 

A várva várt döntő

Az egész világ tűkön ülve nézte a dobogó helyezéseiért folyó harcokat, amit az otthon játszó brazil válogatott játszott Hollandia csapata ellen, illetve Németország- Argentína válogatottjai léptek pályára az első megszerzéséért.

Brazília július 12-én lépett a pálya zöld gyepére a Holland csapat tagjaival egyetembe, és bár mindenki sejtette, hogy ki lő több gólt a másik kapujába, a brazil szurkolók mégis minden imát bevetettek a jobb végeredmény érdekében. A brazilok csapatkapitánya, a méltán híres Luiz Felipe Scolari, labdarúgóból lett edző, a portugál és a brazil válogatott csapatkapitányai is volt, sőt 2002-ben még a dobogó legmagasabb fokára is eljutatta a vele edző brazil válogatottat. Az előzőleg, Németország ellen elszenvedett vereség után kellően buzdította csapatát és igyekezett minden tartalék energiát előhozni játékosaiból, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjanak a labdarúgó világbajnokságon. Bár nem ők lettek a harmadik helyezettek, de mégis a vártnál szebb eredménnyel búcsúztak a VB-től.

A labdarúgó világbajnokság döntőjét pedig július 13-án, 16 órakor kezdték el játszani Rio De Janeiro, Maracana Stadionjában, és mindkét válogatott szurkoló táborának buzdítására szüksége volt a csapatoknak. A nézőszám rekordokat döntögetett, hiszen 74.738 fő volt jelen a játéknál és az élő, nagy kivetítőn történő, közvetítés nézői is hihetetlen nagy számban jelentek meg parton. A játék vezetője az olasz Nicola Rizzoli volt, akit az IFFHS (International Federation of Football History and Staticstics) által, a 2011-ben tartott szavazások alapján, mindenidők legjobb játékvezetőjének kiáltották ki. A döntő játék nem volt eseménytelennek nevezhető, bár érezhetően elfáradtak a játékosok a világbajnokság utolsó napjára, de mindkét csapat tagjai a legjobbat igyekeztek kihozni magukból. Ez olyannyira sikerült, hogy 120 percen át, a kitűnő német védelmen még Lionel Messi sem volt képes áttörni és gólt lőni, de ugyanígy, hiába játszatták Thomas Müllert és Miroslav Klose-t, még sem tudtak előnyre szert tenni az argentin játékosokkal szemben. Kétszeres hosszabbítás végén, csereként állította be Mario Götze-t a német csapatkapitány, Joachim Löw, aki kihasználva a lehetőséget, a 113. percben lőtt góljával eldöntötte a játék végkimenetelét, és győzelemhez juttatta csapatát. Így végre, oly sokévnyi várakozás után beért a németek gyümölcse is és végre a labdarúgó világbajnokság dobogójának tetejére állhattak.

Ez útón is, eredményektől függetlenül is gratulálunk minden nemzet válogatottjának, és sok szerencsét kívánunk a következő négy év felkészüléséhez!
 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com