A világ legnagyobb sátra


 
 
 
 
 
 

A világ legnagyobb sátra

A sátor valószínűleg az emberiség legrégebben használt építményei közé tartozik. A kezdetleges sátraktól eljutottunk a gigantikus szórakoztató központ sátrakig. Legalábbis Kazahsztán fővárosában, Nurszultában – korábbi nevén Asztana- néhány éve átadták a világ hivatalosan is legnagyobb sátorépítményét, ami KhanShatyr(„sátrak királya”) nevet viseli. Első ránézésre az épület nem sátornak tűnik, hanem egy szép épületnek, de közelebbről megnézve látható, a fehér ponyvákból álló tető.

A sátrat a híres brit építész, Norman Foster tervezte. A tervezés során figyelembe kellett venni a helyi szélsőséges időjárási viszonyokat és a megvalósításhoz ennek megfelelő anyagokat használtak. Az építmény 150 méter magasan emelkedik a kazah főváros fölé és összesen 100 ezer négyzetméternyi területet foglal el. 

 
A komplexum egy egész sor szórakoztató egységnek ad otthont. Vannak benne üzletek, éttermek, hatalmas pálmafák, medencék, de még hullámvasúton is utazhatnak az idelátogatók. A sátor hivatalos honlapjára látogatva akár élőben is nézhetjük az ott zajló eseményeket. A gigantikus sátor méltán népszerű mind a helyiek, mind a turisták körében. 
 
A város érdekessége, hogy viszonylag későn, 1997-ben lett Kazahsztán fővárosa, és egészen mostanáig az Asztana nevet viselte, ami kazahul fővárost jelent. De néhány napja megszavazták a város átnevezését, ami ezentúl az első kazah elnök nevét viseli majd, Nurszultan Nazarbajev tiszteletére. 
 

 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com