A világ legnagyobb sátra


 
 
 
 
 
 

A világ legnagyobb sátra

Kazahsztánban  állították fel a világ legnagyobb sátrát. Az építmény 150 méter magasra nyúlik, hogy megkoronázza Közép-Ázsia legújabb fővárosának égboltját.

A Lord Foster által tervezett, 100,000 négyzetméteres alapterületű Khan Shatyr névre keresztelt sátor komplexum egy egész kisvárost foglal magában a nagyváros belsejében. Megtalálhatóak benne üzletek, éttermek, mozik, egy vízi vidámpark, egy botanikus kert, mini golf pálya és egy egysínű vasút is.
 A sátor felállításának egyik célja az volt, hogy egyfajta menedéket jelentsen az emberek számára a kemény, közép-ázsiai sztyeppe időjárási viszontagságaitól. Astana és Észak-Kazahsztán hőmérséklete, a téli időszakban, gyakran eléri a -30 Celsius fokot is.
 Az angol Foster & Partners cég építészei ezt a modern sátrat ETFE-vel burkolták, mely egy könnyű műanyag, amit a sátor hőmérsékletének szinten tartására használnak. Ennek a megoldásnak köszönhetően a benti strandok és függőösvények egész évben nyitva lehetnek.
 
 A Khan Shatyr volt a legutóbbi felesleges dolog, amit Nursultan Nazarbayev, Kazahsztán egyre inkább önkényuralkodó elnöke rendelt el. A megnyitót Andrea Bocelli, Olasz tenor előadásával kezdték, majd egy hatalmas tűzijátékkal zárták le. Az átadó egybeesett az Astana nappal, mely egy új nemzeti ünnep, a főváros megünneplésére. Az eseményen többek közt jelen volt az Orosz elnök Dmitry Medvedev, a Török elnök Abdullah Gul, valamint az Ukrán elnök Viktor Yanukovych is.
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com