Anyák napja ünnepe


 
 
 
 
 
 

Anyák napja ünnepe

Idén, a május beköszöntével és néhány nap elteltével, május 4-én, ismét eljött az anyák napja, mikor minden fiú és lány, nő és férfi ellátogat édesanyjához és nagymamájához, hogy szeretete jeléül felköszöntse őket.

De honnan ered ez a szép szokás?
Ez az ünnep az ókori Görögország idejére vezethető vissza, mikor az emberek a tavasz beköszöntével és Rhea tiszteletére, aki az istenek anyja volt, ünnepségeket tartottak, mikor minden más anyára is megemlékeztek.

Később, az 1600-as évek környékén, Angliában anyák napja alkalmából, a családjuktól távol dolgozó férfiak és nők haza utazhattak, és édesanyjuk mellett tölthették ezt a napot.

Az 1872-ben, az Egyesült Államokban, Bostonban ünnepelték meg először ezt a becses napot, de Philadelphiában erre csak 1907-ben került sor. Ez Anna M. Jaris-nak a nevéhez fűződik, aki elhunyt édesanyja emléke előtt szeretett volna tisztelegni evvel. Igen sok energiát szánt arra, hogy ez az ünnep állami, majd pedig nemzeti ünneppé váljon, ami 1914-ben sikerült is Woodrow Wilson elnök segítségével és támogatásával. Ezt követően egyre több virág és ajándékárus látott fantáziát ebben az ünnepben, így évről évre egyre nagyobb szokás lett az ajándékozás is ezen a napon.

Az új szokás egészen Európáig terjedt, Magyarországon pedig 1925-ben ünnepelték először az édesanyákat. Ez az új amerikai ünnep megtetszett egy államtitkár feleségének, és az ötletet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által támogatva, 1928-ban már nemzeti ünnepnek nyilvánították ki. Azóta, minden évben, május első vasárnapja az édesanyákról szól, őket ünnepeljük.
 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com