Az ötödik építőanyag


 
 
 
 
 
 

Az ötödik építőanyag

A közismert építőanyagok mellett, melyek a fém, a kő, a fa és az üveg, létrehozták az ötödik lehetőséget, amivel gyorsan lehet nagyot alkotni, ez pedig a membrán, vagyis a textil héjszerkezet.

A membrán segít az új formák és szerkezetek megvalósításában és jó hír sokak számára, hogy gyors építkezést tesz lehetővé. No, de miből is készül a membrán? Ez a textil héjszerkezet, ahogy az a nevéből is kiderül, nagy szakítószilárdsággal rendelkező poliészter, illetve üvegbetétes PVC vagy PTFE nevezetű anyaggal lekezelt műszaki szövet. A membrán nagy előnye, hogy a nagymértékű igénybevétel ellenére is hosszú élettartammű építmények készíthetőek belőle. Másrészt pedig a fajlagos szilárdsága magasabb az acélhoz képest, valamint a húzó és keresztirányú szilárdsága is magas és ezek mellett mégis könnyű a szerkezete, valamint hajlékony is. Ha a textil héjszerkezet gyártását tekintjük,akkor arra is a gyorsaság és a precizitás jellemző, sőt, maga az összeszerelési idő is rövid. Emellett már meglévő építményre is megoldható a rászerelés, és teljesen egyedi építmények hozhatóak létre általa.

Ha PVC anyagból készítik a bevonatot, az megfelelő megoldás lehet időszakosan felállított és állandó építmények esetében is, és a speciális lakkozásnak hála hosszú éveken át védelem alatt áll az egész szerkezet, ami az időjárásra és az UV-sugárzásra is vonatkozik. Élettartama tizenöt, maximum húsz évre tehető, az újrafelhasználhatóságát tekintve pedig a szabadalmaztatás megtörtént, az gyártási folyamatok kidolgozása pedig folyamatban van. A textil héjszerkezet felszíne számtalan színben elkészíthető, a fényáteresztés pedig az anyag vastagságától függ. A membránok ezen típusai kiválóak esküvői sátrak és egyéb rendezvénysátrak alapjának.

De a rendezvénysátor alapjának kiváló a PTFE anyagból készült membránok, amire kiváló UV-állóság jellemző, így a tartósság a másik nagy előnye a rendkívül stabil szerkezete mellett. Emellett magas- visszatükröződési képességgel és nem égethető a felülete, valamint a különleges felületének köszönhetően kevés tisztítást igényel, hiszen az esővíz megteszi a dolgát és a sima fedőrétegnek köszönhetően. Az élettartama átlagosan harminc év, ezáltal egy igen minőségi és stabil, biztonságos szerkezet és fedőréteg lehet azé, aki ilyen sátrat vásárol, illetve bérel.
 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com