Egy légvár, ami mégsem az


 
 
 
 
 
 

Egy légvár, ami mégsem az

Egy légvártól természetesen néhány dolgot elvárunk, mint például, hogy pihe-puha legyen tele levegővel és biztonságosan, stabilan álljon a számára kijelölt területen. Mindez teljes mértékben igaz az Art Nova nevezetű építményre is, pedig mégsem játék céljából épített légvárról van szó.
   
Egy japán építész, Iszozaki Arata, valamint egy brit-indiai szobrász, Anish Kapoor, közös alkotását csodálhatta meg egész Japán, hiszen a nem mindennapi légvár építmény az egész szigetországot bejárta. Az Art Nova a világ legelső, felfújható koncertterme és kifejezetten Lucerne elnevezésű zenei fesztiválra készült. Az építmény sajátossága, hogy ugyanazon az elven működik, mint egy játék légvár, hiszen beton, tégla és vasszerkezet helyett pusztán levegő szükséges ahhoz, hogy álljon. És ami még az érdekességét növeli, hogy bármikor le is bontható, elszállítható és más helyszínen újra felállítható, így más koncertek és zenei rendezvények helyszínéül tud szolgálni a későbbiek folyamán.

A szilva lila színű külső magenta belsőt takar, ahol közel ötszáz fő foglalhat helyet a 2011-es cunami során megsérült cédrusfákból készült padokon. A különleges légvár felfújására elég két óra is és a leeresztése sem jelent több problémát. A szervezők tervei alapján a Lucerne fesztivált követően számos helyre szállították és állították fel az Art Nova-t, melyek leginkább a cunami során nagy károkat szenvedő városok és települések voltak. Evvel is igyekeztek segíteni a hangulat javításán és egy kis örömöt csempészni a kicsit sem könnyű mindennapokba.

 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com