Eljött a 2014-es foci VB ideje


 
 
 
 
 
 

Elkezdőtött a 2014-es foci VB

A 4-es szám minden jelentős sportesemény meghatározó eleme, így például négyévente rendezik, meg az olimpiát, és a labdarúgás kedvelői számára jó hír, hogy az EB–k és VB-k szervezése is négyévente esedékes.

Így, elérkezvén 2014. június 12-éhez, újból focilázban ég a világ és estéről estére drukkolhatunk a 32 nemzet válogatott tagokból álló csapatainak. Az idén Brazília ad otthont a rendezvénynek, mely július13-áig tart. Az ország kiválasztásának érdekessége, hogy a FIFA egy új módszere alapján történt, vagyis egy kontinens megjelölésével, az ottani országok pályázhatnak a rendező ország pozíciójára. Dél- Amerika megjelölésével csak Brazília adta le jelentkezését, így kételyek nélkül vált a 2014-es foci VB helyszínévé. Utoljára ebben az országban, 1970-ben rendezték meg ezt a jeles sporteseményt. Jelenleg több helyszínen, vagyis 12 városban, zajlanak a meccsek, melyek között szerepel Sao Paulo, ahol a nyitó mérkőzést játszották le, a döntő helyszíne pedig Rio de Janeiro Maracana Stadionja lesz. Továbbiakban Brazíliaváros, Belo Horizonte, Salvador da Bahia, Curitiba, Manaus, Natal, Porto Alegre és Cuiabá, Recife, valamint Fortaleza városok stadionjaiban lehet drukkolni a csapatoknak. A résztvevő országok közül 13 Európából, 4 vagy 5 Ázsiából került ki, Afrikát képviselve 5 csapat szerepelhet a tornán, Észak-, és Közép- Amerikából 3 csapat juthatott be, végezetül pedig Dél- Amerikából ugyancsak 4 vagy 5 csapatot vártak.

Az idei VB érdekességének számít az embléma is, mely természetesen négyévente változik. A mostani eseményre elkészült emblémát 2010. júliusában mutattak be, mely a brazil zászló színeinek felhasználásával, a győztes által kiérdemelt trófeát mintázza, mely kezek összefonódásából jön létre. A rendezvény kabalája pedig egy tatu lett, mely a rendező országban őshonos állatnak számít. Színei ismételten a nemzeti zászló színeit vonultatja fel és szavazás során szavazták meg, mely Fuleco lett.

Gratulálunk minden résztvevőnek válogatottnak!
Hajrá csapatok, hajrá nemzetek!
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com