Grillezés a kertben


 
 
 
 
 
 

Grillezés a kertben

Ha nyár, akkor kerti parti. Ha kerti parti, akkor grillezés. A faszénen sült húsok és grillezett zöldségek talán azon kevés ételek közé tartoznak, amiket mindenki szeret. Napjainkban egyre többen szenvednek valamilyen érzékenységben, mint a glutén- vagy laktóz érzékenyek, és egyre többen térnek át a vegetáriánus étkezésre is. A grillezésnek megvan az a nagy előnye, hogy ami nem potyog le a rostélyról, azt mind meg lehet grillezni, vagyis mindenki megtalálhatja a neki tetsző falatokat. 

A grillezés általában a férfiak kedvelt elfoglaltsága, és ilyenkor szívesen veszik ki a részüket a főzésből, illetve a vendéglátásból is. Vannak trükkök, amiket betartva igazán profi grillmesterek lehetünk, és valóban finom ételeket tudunk készíteni.
 
A kritikus pont sokaknál a grill begyújtása szokott lenni. Fontos, hogy a grill alsó szellőzőjét a legnagyobb állásba tegyük, vagyis minél több levegőt kapjon a szén alulról. A szén közé sűrített papírkockákat érdemes tenni, majd meggyújtani és lefedni az egészet a grillfedővel. A fedőn levő szellőzőt is a legnagyobbra kell nyitni, így alulról felfelé történik a levegő áramlása. 20-30 perc alatt készen áll a grill a húsok és zöldségek fogadására. Fontos, hogy már az elején tegyük fel a rostélyt a szén fölé, hogy az is rendesen át tudjon melegedni. 
 
Ha a grill megfelelő állapotban van, érkezhetnek is a húsok. Fontos, hogy a húsokat sütés előtt alaposan bepácoljuk és még a pácoláshoz használt tálban öntsünk rá olajat, és ne a grillen. Ha így teszünk, az olaj feleslegesen rácsöpög a szénre, ami extra füstöt, kormot és kellemetlen szagot okoz.  
 
Amit eddig írtunk, mind nagyon jól hangzik, viszont érdemes a valóság talaján két lábbal állni és gondoljunk arra is, hogy a nyárra nem csak a verőfényes napsütés jellemző. Bármikor jöhet egy kellemes nyári zivatar, ami bár jól esik a tikkasztó hőségben, de könnyen el is moshatja a kerti grill partit. Tehát érdemes mindenre felkészülni és ha mi nem is rendelkezünk az ilyen alkalmakra megfelelő sátorral, érdemes felkeresni a hétvége előtt 1-2 nappal egy sátorbérléssel foglalkozó vállalatot, például minket és a segítségünket kérni. Sátorbérlés lehetőségét úgy céges grill partik, mint kisebb családi sütögetések alkalmára biztosítjuk. Vagyis válogatni lehet méret, szín, fazon és szövetanyag szerint, ezáltal nálunk bárki gyorsan megtalálhatja a számára tökéletes sátrat. Ha felkeltették bérelhető sátraink az éreklődését, kérje munkatársunk segítségét!
 

 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com