Húsvéti programok


 
 
 
 
 
 

Húsvéti programok

A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb és legjelentőségteljesebb ünnepe, mely az újjászületés szimbóluma.

A Biblia szerint, Jézust keresztre feszítése pénteken történt és vasárnap megtörtént a feltámadása. Azzal, hogy keresztre feszítették, nem sikerült a szenvedéstől megszabadítania a Föld lakóit, de bűneiktől mentesültek az emberek, és feltámadásával pedig legyőzte a halált.
Azok, akik viszont nem élnek a keresztény egyház tanai szerint, a húsvétban a tavasz eljövetelét látják, a természet ébredését és az élet ünneplését.

Íme, néhány programlehetőség, amivel idén, 2014-ben tehetjük érdekesebbé és emlékezetesebbé ennek az ünnepnek a megélését.:

Budapesti programajánló:
Tavaszköszöntő Kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban – Az ide ellátogatók megismerkedhetnek a húsvét történetével, mondakörével, kiemelkedő napjaival, különféle népszokásokkal és érdekes kézműves mesterségekkel egyaránt.

Harmadik Budavári Húsvéti Sokadalom – Ez országszerte az egyik legnagyobb hagyományőrző családi rendezvény, melyet ebben az évben, harmadjára rendeznek meg. A látogatók részesei lehetnek a néptáncosok kígyózó menettáncának, a életfa avatásnak és gólyalábasok produkcióinak is, melyekkel kezdetét veszi a három napos program. Kézművesek portékáit vehetik szemügyre és gasztronómiai, valamint népművészeti vásáron vehetnek részt az ide látogatók. A gyerekek pedig többek között izgalmas játékokon vehetnek részt, bemehetnek az állatsimogatóba, a Kikeleti Mesekert és a Komédiás Mező előadásait nézhetik meg.

Szentendrei Skanzen Húsvéti Fesztiválja – A fesztivál két napja a bárányról és a húsvéti hagyományokról szól, melyet 60 hektáron élvezhetnek a résztvevők.

Balaton környéki programajánló:
Húsvét Balatonfüreden – A Borbély család híres szőlészete és borászata várja 18 hektáron a kedves érdeklődőket, akik keresik a Rosé és Olaszrizling nyújtotta örömöket.

Húsvéti Fesztivál Siófokon – Kis és nagy családokat várnak sok szeretettel Siófokon ezen a hétvégén, ahol egyaránt kedveskednek kicsiknek és nagyoknak. A gyerekeket játszóházak, légvárak és egyéb szabadtéri játékok várják, míg a szülőket hosszan felállított sörpadok várják sokféle sör és bor kíséretében. A locsolóbál, gasztronómiai programok és vásárok gondoskodnak a jó hangulatról.

Húsvéti hajózás a Balatonon – A Balatoni Hajózási Zrt. jóvoltából a 168. alkalommal is minden érdeklődő részt vehet a nagy balatoni hajókázáson. A szezon megnyitásával elindulnak a menetrend szerinti járatok is Siófokról Balatonfüred és Tihany érintésével, majd pedig következik Fonyód és Badacsony.

De mindezek mellett, az ország számos pontján várják a kedves érdeklődőket a különféle húsvéti rendezvényeken, mint például Gyulán, Szigligeten, Ópusztaszeren és Hollókőn.

Jó szórakozást kívánunk!
 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com