Sátortípusok, kicsiktől a nagyokig (III. rész)


 
 
 
 
 
 

Sátortípusok, kicsiktől a nagyokig (III. rész)

A mai részben folytatom a különböző alapvető sátor típusok ismertetését. Az előző részben a talán nem is annyira sátor, mint inkább kifeszített ponyva, a baldachin került bemutatásra, most pedig az ennél egyel nagyobb, már valóban sátor pavilont szeretném Önöknek bemutatni.

A pavilon

  Ez a sátor típus egy általában 9-18 négyzetméter alapterületű, kisméretű, könnyű szerkezetes sátor. Sokszor találkozhatunk olyan kialakítással, mely leginkább egy négy láb közé feszített baldachinra emlékeztet.

 Tulajdonságait és használhatóságát tekintve is közel áll a baldachinhoz, ellenben itt már gyakran jobb minőségű, erősebb anyagokat használnak a készítők. A gyakori, téglalap formájú változat pedig általában plusz lábazattal is ki van egészítve, így stabilabban áll, mint a kistestvére. Nagy különbség, hogy ehhez általában legalább három levehető oldalfalat is kapunk, illetve a stabilabb rögzíts érdekében, ezt több ponton tehetjük már meg.

 Felépítésének köszönhetően, sokan ezt a típust már parti sátornak nevezik, de azért ez még így nem teljesen igaz, ahogy a következő cikkemből ki is derül majd.
 Ennek ellenére el kell ismerni, hogy akár egy komolyabb rendezvényen is megállhatja a helyét, kisebb területet igénylő feladatok ellátására.

 Érdekességként megemlítem, hogy a kisméretű, kör alakú, vagy sokszög formájú, oldalfalakkal ellátott árnyékoló sátrakat is a pavilonok közé soroljuk.

 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com