Szolgáltatások
 
gyerekprogramokÚjra itt a Játék határok nélkül


 
 
 
 
 
 

Újra itt a Játék határok nélkül

A Játék határok nélkül, azaz Jeux sans frontiéres, a 1990-es évek közkedvelt show-műsora volt, melyet Magyarországon az MTV közvetített.

Elődjének számított az It’s knockout néven ismert brit játék vetélkedőjáték, melyből ötletet merítve, a francia tábornok és miniszterelnök, Charles de Gaulle, szeretett volna egy olyan humorral tarkított vetélkedőt létrehozni hazája és Németország között, mely enyhítené a második világháború okozta feszültséget és közelebb hozná egymáshoz a két országot. Azonban ez az elképzelés nem valósult meg.

Viszont néhány évelteltével három, ugyancsak francia férfi állt elő az egész európai kontinensre kiterjedő játékötlettel, mely 1965-ben meg is valósult. Ekkor még csak négy ország szerepelt a játékosok között, úgy mint Franciaország házigazdaként, Németország, Olaszország és Belgium, valamint Nemzetek közötti játékok néven vált ismertté. A nagy érdeklődésnek hála kibővítették a részvevő országok listáját, így igyekeztek összekovácsolni az Euróapi Unio tagállamait, illetve esélyt adtak az Union kívüli országoknak is. Ezáltal 1993-ban lett résztvevője a játéknak hazánk is, mely egészen 1999-ig tartott, és Magyarországhoz hasonlóan, több résztvevőnek problémát jelentettek a vetélkedőn való helytállás anyagi vonzatai, így sokan felhagytak a nyári játékban való részvétellel. Hét év alatt húsz ország mérte össze erejét, bátorságát és erejét, mely idő során Magyarország háromszor nyerte meg citromsárga színekben a játéksorozatot és állhatott a dobogó tetejére.
A résztvevők: Magyarország, Franciaország, Németország, Belgium, Olaszország, Egyesült királyság, Svájc, Hollandia, Jugoszlávia, Liechtenstein, Portugália, Spanyolország, San Marino, Tunézia, Wales, Csehszlovákia, Cseországh, Szlovénia, Málta, Görögország

2007-ben újra próbálták elindítani a nyári játékokat, amin nyolc ország képviseltette volna magát, de pénzügyi problémák megakadályozták ezt a törekvést. Egy évvel később ismét elindították volna a Játék határok nélkül-t, de újra dugába fulladt ez a terv is.

A magyar műsorvezetők Geszler Dorottya, majd őt felváltó Borbás Mária volt, illetve a férfiak vonalát erősítve Gundel Takács Gábor közvetítette a vetélkedőket.
A Játék határok összetett, ötletgazdag ügyességi feladatokból állt, melyeket a résztvevő országok csapatainak időre kellett teljesítenie. Sok kitartásra, erős csapatszellemre volt szükség ahhoz, hogy jól tudjanak teljesíteni a csapatok az egész játéksorozat folyamán.

A Játék határok nélkül 2013. december 21-én újra közvetítésre került az M3 műsorán, így minden szombat és vasárnap este újra élvezhetjük a vidám és humoros falmászós, vízbeesős, célba dobálós, a résztvevők ügyességét próbára tevő összecsapásokat.
 
 
 
 
Akciós raktár - és rendezvénysátor bérlés, raktársátor akciók, raktársátor bérlés!!!

© Rendezvény Kellék Kft. - Minden jog fenntartva

www.legvarpark.hu www.rendezvenykellekek.com